dimecres, 27 de març de 2013

L'ALTRA MECANÒGRAFA de Suzanne Rindell


El 1922, la jornada laboral a la comissaria del districte del Lower East Side, a Nova York, transcorre al ritme que imposa la nova llei que prohibeix la producció, la venda i el transport de begudes alcohòliques.
La feina es va acumulant però la Rose Baker no es queixa: és mecanògrafa de professió i la seva tasca consisteix a escoltar i reproduir fidelment les paraules dels delinqüents que desfilen cada dia per la comissaria. Robatoris, soborns i delictes de sang són el pa de cada dia, així doncs, sembla una dona difícil d'impressionar, però tot canvia el matí que l'Odaile entra a formar part del seu equip. Mentre que la Rose porta els cabells castanys discretament recollits, l'Odaile s'atreveix a anar pentinada a la garçonne, a fumar i a sovintejar els millors restaurants sense preocupar-se pel compte. Té una mirada que fascina homes i dones, i la Rose cau a la seva xarxa i viu amb ella els plaers ocults que la ciutat de Nova York reserva a qui sap gaudir del que és bo.
Què és mentida i què és veritat en la vida de l'Odaile? Haurem de llegir fins la darrera pàgina per arribar a entendre un joc pervers, deutor de la novel.la negra i del millor cinema, que el talent de Suzanne Rindell converteix en literatura amb majúscules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada