dimecres, 17 d’octubre de 2012

TRES EN RATLLA de Santi Baró

Avui és el dia de la independència de Catalunya.

Quan els polítics de tots els partits catalans s'asseguin per fer un front comú i signin un pacte per lluitar plegats per la llibertat, quan el poble els doni suport, quan treballem junts per mostrar la nostra realitat arreu del món i com a resposta ens facin l'ullet en senyal de suport internacional; únicament quan Catalunya faci un tres en ratlla a Espanya, trencarà amb l'estat.
En aquesta novel.la emotiva i audaç, Santi Baró descriu l'escenari propici per a la proclamació de la independència i pretén mostrar una realitat de la qual només ens separa la por. Per mitjà d'episodis curts i àgils, com una mena de guió de cine que avança de bracet dels personatges, som testimonis directes de vint-i-quatre hores decisives per al futur de la nació narrades des del Parlament, des del palau de la Generalitat, des dels carrers de Barcelona, des de Los Angeles, des de Madrid, des del quarter general de la Guàrdia Civil, des del Govern Militar, des de la Moncloa...
Tres en ratlla recull un somni compartit per molts catalans, un somni molt més proper del que gosem imaginar. Un somni que és molt més que una simple novel.la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada