dimarts, 24 de setembre del 2013

L' ÚLTIMA FUGIDA de Tracy Chevalier

Un nou llibre de l'autora de "La noia de la perla".

Amb la maestria a què ens té acostumats, Tracy Chevalier fon història i ficció en aquesta novel.la sobre el conflicte etern entre les pròpies conviccions i la injustícia de les lleis humanes, a través de l'aventura d'una dona de caràcter en l'ambient hostil d'Ohio al 1850.

Honor Bright, jove anglesa i quàquera, emigrada amb la seva germana per construir una nova vida, aviat descobreix que l'Amèrica de mitjan segle XIX és un lloc dur i precari per viure-hi. Un lloc, a més, marcat per l'horror de l'esclavisme: els fugitius de les plantacions dels estats del sud han de travessar Ohio per arribar al Canadà. I igual que hi ha caçadors d'esclaus a canvi d'una recompensa, també hi ha gent que els ajuda a fugir i que ha creat rutes clandestines conegudes com el Ferrocarril Subterrani. Honor, que ha cremat les naus en arribar a Amèrica, haurà de decidir si ella també pot actuar segons el que creu, sigui quin sigui el risc que li comporti.
Fent gala del seu estil viu i un punt poètic, Tracy Chevalier ha creat una novel.la de dones fortes, dramàtica, plena d'emoció i impecablement documentada, que ens acosta l'extraordinària història del Ferrocarril Subterrani i la lluita contra l'esclavatge.



1 comentari: