divendres, 15 d’abril del 2011

GATS AL PARC d'Alba Dedeu

Contes entre realistes i imaginatius, amb personatges que protagonitzen històries com la nova immigració i la precarietat urbana. Premi Mercè Rodoreda  2010.


Sinopsi:

A partir de petits retalls de vida, Alba Dedeu crea uns personatges que es despleguen davant del lector amb tota la seva humanitat: una dona solitària que recull gats abandonats, una jove marroquina que viu entre la realitat i la fantasia, una família reunida entorn d'una taula parada per Nadal, una octogenària que passa uns dies en un balneari, una carnissera que es resisteix a la monotonia de la feina, una noia amb un passat turmentador, un universitari amb massa bona opinió de si mateix i un maniquí que vol veure el mar. Què pensen, què diuen tots aquests personatges? Un cop el lector els conegui, cap d'ells li serà mai més indiferent.

UNA TERRA SOLITÀRIA de Bel Olid

Guanyadora del Premi Documenta 2010.


Sinopsi:

“Aquesta que hi ha aquí asseguda, amb un remolí enorme i un dit més curt del normal, sóc jo. Tinc gairebé sis anys i acostumo a cantar pel carrer. No entenc gairebé res del que passa al meu voltant però per fi sé llegir i estic fascinada. Hi ha lletres pertot arreu i això és la constant que dóna coherència a un univers una mica més caòtic del compte. És de les poques fotos que he pogut rampinyar després del que la meva mare en diria la gran hecatombe i jo en dic... el principi de la meva vida normal.”

PASSIÓ PER LA F1 de Josep Lluís Merlos

Secrets a 300 Km/h.

Sinopsi:

Benvinguts a l’espectacle més gran del món. El motor és passió, és tècnica, és emoció, i Josep Lluís Merlos t’ho explica millor que ningú. De Montjuïc a Montmeló, de Pérez Sala a Alonso, dels karts a les motos, l’especialista en esports de motor de TV3 fa un repàs de tot el que es mou sobre rodes: els inicis dels cracks, les anècdotes, l’emoció de les curses, els negocis, la política i tot allò que hi ha més enllà de la pantalla de televisió. Amb tres dècades d’experiència a peu de pista, Josep Lluís Merlos encapçala l’equip líder en les retransmissions televisives de Fórmula 1. Aquest llibre, que recull tot el seu coneixement i bagatge professional i personal, inclou nombroses sorpreses i secrets mai revelats fins ara: tot un luxe per a qualsevol amant de l’esport.

PARAULA DE VESTIDOR de Santi Padró i Xavier Torres

Les millors frases dels jugadors del Barça, acompanyades de les esplèndides fotografies de Jordi Cotrina i de les anècdotes més sorprenents.

Sinopsi:

Després de l’èxit de Paraula de Pep, parla el vestidor del Barça. Paraula de vestidor és l’únic llibre que recull la filosofia del millor equip del món, en boca dels seus protagonistes: els jugadors. L’esforç, la solidaritat, la senzillesa, la responsabilitat, el respecte, l’alegria, la superació, el compromís: tots els valors que han convertit un grup de joves esportistes d’elit en un model a seguir, en el futbol i en la vida. Amb els secrets i les anècdotes del programa Hat Trick Barça de TV3.
Diumenge rere diumenge, els jugadors del Barça es confessen al plató del Hat Trick. Xavier Torres, director i presentador, i Santi Padró, editor del programa i un dels artífexs del llibre Paraula de Pep, han seleccionat les millors frases dels jugadors del primer equip, extretes de les entrevistes concedides en exclusiva al programa de TV3.
«Aquest equip té gana i vol lluitar fins al final.»
Carles Puyol

«Cap jugador no podria fer res sense els altres.»
Sergio Busquets

«La clau de tot plegat és que el vestidor del Barça és ple de bona gent.»
David Villa






INDIGNEU-VOS! de Stéphane Hessel

Un al·legat contra la indiferència i a favor de la insurrecció pacífica.


Sinopsi:

Quan algú com Stéphane Hessel fa una crida a la «insurrecció pacífica», a rebel•lar-se, se l’ha d’escoltar. Perquè Hessel, als seus noranta-tres anys, sap de què parla: membre de la Resistència francesa, supervivent de Buchenwald, militant a favor de la independència algeriana i defensor de la causa palestina, aquest lluitador etern és, a més, l’únic redactor encara viu de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948. Per això, quan reclama «un motiu d’indignació» per a tots, se li ha de fer cas. Perquè «les raons per indignar-se poden semblar avui dia menys nítides, o el món, massa complex», però segueixen presents sigui en la dictadura dels mercats, en el tracte que es dóna als immigrants o a les minories ètniques. «Busqueu i trobareu», ens diu, «preneu el relleu, indigneu-vos!», perquè «la pitjor actitud és la indiferència. Si us comporteu així, perdeu un dels components essencials que formen l’home: la facultat d’indignació i el compromís que la segueix». Un missatge que ja ha contagiat més d’un milió i mig de lectors a França.

INDIGNEU-VOS! Avui es tracta de no sucumbir sota l’huracà destructor del «sempre més», del consumisme voraç i de la distracció mediàtica mentre ens apliquen les retallades. INDIGNEU-VOS!, sense violència. Tal com va cantar Raimon contra la dictadura: Diguem NO. Negueu-vos. Actueu. Per començar, INDIGNEU-VOS!

Amb conte! El llibre de contes del Crackòvia

Prepareu-vos per seguir les aventures de la Caputxeta Blaugrana, el Peter Pim Pam, el Messifet, el Mourinhotxo i molts altres!


Sinopsi:

Voleu viatjar a un món fantàstic? Voleu passar l'estona envoltats de princeses, follets, fades, dracs i monstres? Voleu llegir històries magnífiques que acaben amb una excel·lent lliçó sobre com viure la vida i ser una persona de profit? Doncs seguiu buscant i compreu-vos un llibre de contes com Déu mana.

Ara, si voleu riure una estona imaginant què passaria si els personatges més coneguts del Crackòvia aterressin al món dels contes, llavors no us heu equivocat. Prepareu-vos per seguir les aventures de la Caputxeta Blaugrana, el Peter Pim Pam, el Messifet, el Mourinhotxo i molts altres! Bé, potser no tants, quatre o cinc més. Però sempre està bé acabar dient: i molts altres! Doncs va, ho fem: i molts altres!

LA CAÇADORA DE COSSOS de Najat El Hachmi

Torna l'autora de ´L'últim patriarca amb una novel.la que estimularà tots els teus sentits.


“Si vostè sabés els records que em queden dels homes...me’n queden molts, encara que sempre m’he dit que només eren per passar una bona estona, per divertir-me una mica. Per breus que siguin els meus encontres amb ells, no he trobat mai la manera d’oblidar-los del tot.”

ON NINGÚ NO ET TROBI d'Alicia Giménez Bartlett

Una novel·la de redescobriment del nostre passat i sobre la infinita solitud de l’ésser humà.
Premi Nadal 2011.


Sinopsi:

Un psiquiatre de la Sorbona especialitzat en ments criminals viatja a la Barcelona de 1956. Vol portar a terme un estudi sobre el cas de Teresa Pla Meseguer, anomenada La Pastora, una dona acusada de vint-i-nou morts. Es tracta del maqui més buscat per la Guàrdia Civil, i s’ha convertit en una llegenda popular perquè segueix en llibertat. Només hi ha un periodista barceloní que tingui dades importants del personatge, però la proposta del francès li sembla fora de la normalitat: no vol informació sobre Teresa, sinó una trobada cara a cara.
L’idealista Lucien Nourissier i el cínic Carlos Infante emprendran aquest viatge al Maestrat, on s’amaga el seu objectiu quasi impossible. Mentre duri la investigació hauran d’evitar la vigilància dels guàrdies, distingir les pistes vertaderes de les falses i esquivar els mil obstacles que es troben. La novel·la es converteix llavors en una recerca, en una fugida, en una aventura que ens descobreix les misèries i la humanitat d’una Espanya terrible.
I en el centre d’aquest relat cru i fascinant que es llegeix sense treva, més enllà del mite del guerriller, emergeix el personatge insospitat de La Pastora, històric i real, que va ser home i dona, i sempre va estar fugint del món i d’ella mateixa. On ningú no et trobi és una novel·la de redescobriment del nostre passat i sobre la infinita solitud de l’ésser humà.

EMPREMTES QUE MAI S'ESBORREN de Camilla Läckberg

Una trama irresistible, uns personatges fascinants: Camilla Läckberg deixa ben clar que és la gran dama de la novel.la sueca de misteri.

Sinopsi:

L’agent Patrick Hedström es disposa a gaudir del seu permís de paternitat per cuidar la Maja, que acaba de fer un any. Mentrestant, l’Erica Falck comença a escriure un nou llibre, tot i que no es pot treure del cap el misteriós bagul que va trobar a les golfes. A dins, els diaris de joventut de la seva mare i una medalla amb una esvàstica embolicada en un jersei de nadó tacat de sang. Que té a veure tot això amb la mort violenta d’un vell historiador de Fjällbacka, Erik Frankel, expert en nazisme i amenaçat per grups d’extrema dreta? En Patrick no es podrà quedar a casa…

“-Un assassinat? Aleshores, no tan sols t’has endut la Maja al lloc on ha aparegut un cadàver, sinó que, a més a més, era un assassinat.”