dimecres, 30 de març del 2011

NO ME N'ANIRÉ SENSE DIR-TE ON VAIG

Una novel·la pràctica, extraordinària i optimista que et canviarà per sempre.

Sinopsi:

Un home us salva la vida a canvi que li prometeu que fareu el que us demani... i és pel vostre bé. A partir d'aleshores us trobeu immersos en una situació increïble on tot se us escapa de les mans. Ja no sou els amos i senyors de la vostra vida, però... quines són les veritables intencions d'aquest l'home? Qui és i què busca? Per què us vol ajudar?
Submergits en l'ambient màgic i captivador d'un estiu parisenc, aquesta novel·la ens farà reflexionar sobre nosaltres mateixos: què ens pot ajudar a superar les inhibicions, les pors i els condicionaments per sortir del camí traçat de les nostres vides?
Un viatge extraordinari a través dels sentiments i les accions que defineixen la nostra vida.

TOT EL QUE HAURIES DE SABER ABANS D'ESTIMAR-ME de Gerard Guix

Una trama narrada al llarg d’un misteriós viatge amb cotxe al centre d’Europa ple de flashbacks sorprenents.


Sinopsi:

Ja fa cinc anys de la trobada casual d’en Gerard i l’Anastàsia a Londres. Poc temps després, la noia va anar a viure amb ell a Barcelona, on el jove ha provat de convertir-la en algú diferent de l’estudiant russa que el va atraure, alhora que ella ha mantingut un desconcertant silenci sobre el seu passat.
Ara tots dos han emprès un viatge amb cotxe al centre d’Europa, a la riba suïssa del llac Léman. Malgrat que l’Anastàsia desconeix el motiu d’aquesta sortida, creu que potser és la darrera oportunitat per salvar la seva relació. En Gerard, però, està obsessionat a sortir de la seva crisi com a escriptor, i el trajecte té com a destí la casa en què l’actriu Audrey Hepburn va passar el final de la seva vida. on ell tractarà d’impulsar la seva carrera amb mètodes poc convencionals.
A mig camí entre l’autobiografia i la ficció, Tot el que hauries de saber abans d’estimar-me mostra d’una manera crua les sempre difícils relacions de parella, però aprofita l’humor, el suspens i la fantasia per plantejar qüestions com ara si seria possible viure sense cap record.

TOT ÉS POSSIBLE d'Antoni Pladevall

Una novel.la sobre les consultes sobiranistes.

Sinopsi:

La Núria és una periodista amb una filla petita, en Ramon s’acaba de separar, l’Albert és professor d'institut... Aparentment no tenen res en comú, però tots comparteixen un somni: la idea de la justícia per a la seva gent i el seu poble, l'anhel de llibertat absoluta.
Ni una crònica periodística, ni una relació notarial, ni un dietari estricte. Tot és possible és una novel•la sobre la primera onada de consultes sobiranistes del diumenge 13 de desembre de 2009. Elaborat a partir d’episodis i anècdotes viscuts directament per l’autor al seu poble, Taradell, el relat entrellaça lliurement personatges ficticis amb personalitats destacades de l’actualitat política i cultural com Alfons López Tena, Vicent Partal, Joan Laporta o Toni Albà.
En definitiva, Tot és possible és un retrat vivencial que rememora la il•lusió col•lectiva de milers i milers de voluntaris davant una consulta sobre la independència de Catalunya que va convertir el diumenge 13-D en una data inoblidable en la història recent de molts pobles i ciutats del nostre país.

HE CONEGUT UNA NOIA de Roger Coma

Amb la fina subtilitat observadora i el to analític que el caracteritzen, Roger Coma retrata amb ironia el dia a dia d’uns joves que busquen en el present un futur sense garanties.

Sinposi:

Els dos protagonistes d’aquesta història són l’actor i l’Eleanna. Ell és un tipus que viatja constantment amunt i avall en l’AVE que uneix Madrid i Barcelona. A Madrid hi fa sèries de televisió per a “adolescents hormonades”, i a Barcelona, teatre per a gent empatxada de si mateixa. La seva amiga Eleanna viu desconsolada perquè se li ha acabat l'amor: el seu xicot l'ha deixat amb explicacions que no s'acaben d'explicar. Quines són les misèries i eufòries que uneixen aquests dos joves a la trentena amb una vida aparentment envejable?

EL SECRET DE PICASSO de Francesc Miralles

La nova aventura de Leo Vidal, protagonista d'El Quart Reich, per Catalunya.

Sinopsi:

Durant la seva joventut, el pintor més genial del segle XX es va establir uns mesos a Horta de Sant Joan, un poblet del sud de Catalunya, on va viure unes misterioses aventures que el van marcar profundament.
Molts anys després, el famós periodista Leo Vidal rep l’encàrrec d’un ric galerista de Sitges de localitzar un quadre desaparegut de Picasso que conté la clau de la seva creativitat. Molt citada a les biografies del pintor, aquesta valuosa obra ha generat tota mena d’especulacions.
Rere la pista de l’enigmàtic quadre, Leo Vidal viatja de Barcelona a Sitges, a l’illa de Buda, en ple Delta de l’Ebre, i a Horta de Sant Joan, en una investigació apassionant que aviat es converteix en una carrera plena de trampes i perills.
Realitat i ficció es donen la mà en aquesta novel·la fulgurant; una aventura amb acció trepidant que capbussa el lector.

UNA PARAULA DE MÉS d'Eloi Vila

La nova novel.la d'Eloi Vila després de l'èxit de "L'any del Senyor".

Sinopsi:

El dia que disparen a en Max Oliva, la seva vida torna a tenir sentit. No beu, esnifa menys, pesa cinc quilos més que fa tres mesos i torna a fer fotografies.
Un home que pregunta. Un quadre de Picasso. Un cadàver. Una banda de criminals ucraïnesos. Una noia molt jove. Una història de lleialtats, amenaces i traïcions.
Eloi Vila torna amb una novel.la d'intriga: de Lisboa a Camprodon, el fotògraf Max Oliva haurà de resistir fins al límit per descobrir la veritat. Però la prova més dura serà enfrontar-se a ell mateix.

LA TERRA DE LES COVES PINTADES de Jean M. Auel

És la sisena i última entrega de la saga 'Els fills de la terra', que es va iniciar amb 'El clan de l'ós de les cavernes'.


Sinopsi:

Ja fa molts anys que l'Ayla, la nena cromanyó i protagonista de la sèrie "Els fills de la Terra", va ser expulsada del Clan de l'Ós de les Cavernes i que va iniciar un llarg viatge per tot el continent europeu. Finalment, en aquest llibre, La terra de les coves pintades, l'Ayla s'ha establert a la Novena Cova dels Zelandoniis, d'on és el seu company, en Jondalar, amb qui ha tingut una filla molt desitjada, la Jonayla. La jove fa tot el possible per trobar un equilibri entre les seves noves obligacions com a mare i la preparació per esdevenir cap espiritual i guaridora, però no sempre se'n surt.
Està tan implicada en el seu aprenentatge i en les seves noves tasques, que té poc temps per dedicar a la família, i en Jondalar comença a notar la soledat, cosa que provoca els primers conflictes en la jove parella.
D'altra banda, durant el seu període de formació, l'Ayla viatja, observa la natura i adquireix nous coneixements. També té ocasió de visitar llocs desconeguts i algunes coves, on veu per primera vegada les meravelloses pintures que s'hi troben i que li provoquen un gran impacte. Contemplar l'art dels seus avantpassats l'ajuda a sentir-se especialment propera a la Mare Terra.
Jean M. Auel reconstrueix la que va poder ser la forma de viure a la prehistòria amb el rigor científic que caracteritza tota la seva obra. Per escriure aquest sisè volum, ha visitat i s'ha inspirat sobretot en els principals jaciments arqueològics de la península Ibèrica i del sud d'Europa.

dimarts, 15 de març del 2011

CINQUÈ VIATGE AL REGNE DE LA FANTASIA de Geronimo Stilton

Sinopsi:

Seguiu-me i veniu amb mi al mític Regne de la Fantasia! Han raptat a Gaja, la Fada de la Terra i germana de Floridiana i el Volcà de Foc ha tornat a explotar. El bosc, les fades i el Regne està en perill. Comença una nova aventura a través de nous regnes i obscures criatures... Serà un viatge de bigotis, paraula de rosegador!

HABITACIONES CERRADAS de Care Santos

Apasionante y adictiva, Habitaciones cerradas es una historia de intriga, romance y tragedia con el telón de fondo de un mundo que se fue para no volver.

Sinopsis:

En la convulsa y fascinante Barcelona del modernismo, la matriarca de una de las sagas más prestigiosas de la ciudad prepara el traslado a su nuevo hogar, un precioso palacete vecino del por entonces incipiente Paseo de Gracia. Las paredes de esa casa serán el celoso guardián de unas vidas repletas de ambición, secretos inconfesables y pasiones ocultas. Ésa es la herencia que el tiempo confiará a Violeta, última de la estirpe: el pasado, visto desde el presente, siempre es un rompecabezas al que le faltan piezas...
Care Santos traza un gran fresco histórico y social que nos invita a reflexionar sobre la débil memoria que llegamos a las generaciones sucesivas.

DONDE NADIE TE ENCUENTRE d'Alícia Giménez Bartlett

Una novela magistral que redescubre un episodio de nuestro pasado a través de la historia de un personaje de leyenda. Premio Nadal 2011.


Sinopsis:

Un psiquiatra de La Sorbona especializado en mentes criminales viaja a la Barcelona de 1956. Quiere realizar un estudio sobre el caso de Teresa Pla Meseguer, llamada La Pastora, una mujer acusada de veintinueve muertes. Se trata del maquis más buscado por la Guardia Civil, y se ha convertido en una leyenda popular porque sigue libre. Sólo un periodista barcelonés parece tener claves importantes en torno al personaje, pero lo que el viajero francés le propone es algo fuera de lo normal: no desea datos sobre Teresa, sino un encuentro cara a cara. A lo largo de su investigación deberán sortear la vigilancia de los guardias, distinguir las pistas verdaderas de las falsas y esquivar los mil obstáculos que les salen al paso. La novela se convierte entonces en una búsqueda, en una huida, en una aventura que nos descubre las miserias y la humanidad de una España terrible. Y en el centro de este relato crudo y fascinante, más allá del mito del guerrillero, emerge el personaje insospechado de la Pastora, histórico y real, que siempre estuvo en fuga del mundo y de sí mismo. Donde nadie te encuentre es una novela sobre el redescubrimiento de nuestro pasado y la infinita soledad del ser humano.

ALTA TENSIÓN de Harlan Coben

Alta tensión es la novela ganadora del IV Premio Internacional de Novela Negra.

Sinopsi:

Myron Bolitar siempre ha soñado con la voluptuosa mujer fatal que acaba de entrar en su despacho para pedirle ayuda. Tiene unas curvas de locura, pero está embarazada de ocho meses, y eso pone fin a todas las posibles fantasías de Bolitar. La antigua estrella del tenis Suzze T y su marido, Lex, una estrella del rock, son clientes, y a lo largo de los años Myron ha negociado multitud de contratos para la preciosa pareja. Pero ahora Lex ha desaparecido y la muy embarazada Suzze llora, convencida de que los rumores colgados en la red poniendo en duda la paternidad del bebé hayan alejado al hombre que ella jura es el padre de su hijo.
Para Myron, el tema de la paternidad no puede afectarle más mientras su padre, Al, se aferra a la vida, y el hermano que abandonó la familia hace años reaparece con el peligro pisándole los talones. Myron no tarda en verse forzado a enfrentarse con los oscuros secretos del pasado de Suzze, la mortalidad de su familia, y antes de que acabe Alta tensión, la suya.

MAR DE FOC de Chufo Lloréns

A la Barcelona del segle XI, el destí de nobles i plebeus conflueix en una apassionant història d'amor, ambició i venjança.

Sinopsi:

Mar de foc recrea una època tèrbola de la Barcelona medieval, sotmesa a les tensions de la cort, on es forja la sagnant successió del comte Ramon Berenguer I. Mentrestant, Martí Barbany, l'insigne navilier i posseïdor d'una de les fortunes més grans del comtat, s'enfronta als amors de la seva jove filla, fatalment marcats per la diferència de classes, i a una venjança ordida en el submón de la ciutat medieval i que amenaça la seva vida.
Chufo Lloréns torna a seduir el lector, com ja va fer a Et donaré la terra, la seva exitosa novel.la anterior, amb la recreació d'una ciutat on conviuen tractants d'esclaus, prostitutes, cortesanes, servents, musulmans, cristians, nobles i plebeus. I, de nou, aconsegueix plasmar magistralment l'apassionant retrat d'uns anys foscos que van marcar el destí d'una ciutat.

dimecres, 2 de març del 2011

AICNÀLUBMA de Joaquim M. Puyal i Ortiga

Reflexions sobre la societat i els mitjans. Propostes per a la nova televisió.

Sinopsi:

La sorpresa inicial que provoca la paraula “Aicnàlubma” i que desapareix a les primeres pàgines d’aquest llibre és el punt de partida que Joaquim M. Puyal utilitza per fer una visió panoràmica sobre els mitjans de comunicació i el seu efecte cap a nosaltres.
Amb l’experiència d’haver produït i presentat molts programes de referència a la televisió, Puyal ha reflexionat, des de fa anys, sobre el sentit social de l’activitat. Ara, aprofita tot aquest bagatge per donar una visió de la societat i de la responsabilitat dels mitjans en la seva configuració. I per manifestar les raons de les seves preocupacions.
Joaquim M. Puyal intenta encarar els interrogants. Enfront del corrent actual de debilitar el fonament de servei públic sobre el qual es va desenvolupar la televisió, Puyal ens proposa restituir l’interès de les persones en la prioritat de l’activitat mediàtica. Per això, cal canviar l’actual paradigma de la televisió basat en “el negoci de la indústria” per un de nou, “els drets del receptor”. I situar l’individu, l’ésser humà, al centre del sistema.
En aquest llibre, per primera vegada, el lector trobarà formalitzats els seus drets, en tant que espectador de la televisió gratuïta, segons la proposta que elabora el nostre conegut comunicador.

ESPANYA, CAPITAL PARÍS de Germà Bel

Tots els camins porten a Madrid.

Sinopsi:

Espanya, capital París és un llibre imprescindible per a qualsevol ciutadà, amb independència de les seves idees, que vulgui entendre amb claredat quina és la intenció permanent de l’Estat espanyol: convertir Madrid en la capital total.
Fa 300 anys Felip V fixa a Madrid el «km 0» de les comunicacions de l’Estat. Un decret de 1761 finança amb pressupostos generals les sis carreteres preferents, les radials: els «camins reials». La resta de carreteres anaven a càrrec de qui hi estigués interessat. Els objectius polítics s’imposaven a la productivitat de l’economia. I així ha continuat fins avui.
Germà Bel ha entès que la manera més eloqüent de posar en evidencia l’obsessió centralista no és amb discursos ni opinions, sinó repassant amb gran rigor i precisió la història de les infraestructures. Al costat de l’autor, i amb una prosa amena i suggestiva, viatjarem pels camins de posta, les carreteres de Ferran VI i Carles III i l’Espanya del ferrocarril del segle XIX. Amb uns capítols reveladors sobre les autopistes, sobre l’AVE –la gran obra faraònica de l’Espanya contemporània–, i sobre la gestió dels aeroports.
¿L’AVE servirà per potenciar les ciutats per on passa o perquè la gent vagi a comprar i treballar a la capital? ¿Exercim la solidaritat aèria o Palma de Mallorca paga els aeroports de Madrid i Barcelona? ¿Té solució el desequilibri dels peatges a Espanya? ¿El desinterés pel corredor mediterrani porta a una economia de segona divisió?

VICI INHERENT de Thomas Pynchon

"Conduir fins a Santa Monica era com tenir al.lucinacions sense haver de passar per la molèstia d'adquirir i després prendre una droga determinada"...

Sinopsi:

Barbies en biquini, especuladors immobiliaris, policies corruptes, surfers il.luminats, hippies, rockers, jugadors i sobretot molt de fum de marihuana: l'aire que envolta el detectiu Doc Sportello no podria estar més viciat. La seva exnòvia, Shasta Fay Hepworth, ha desaparegut amb el magnat de la construcció Mickey Wolfmann. Sportello els segueix el rastre de Los Angeles a Las Vegas, tot i que les pistes semblen apuntar a l'inquietant vaixell L'Ullal d'Or.
La novel.la més àcida de Thomas Pynchon, autor nord-americà imprescindible, ens transporta a la Califòrnia psicodèlica de finals dels anys seixanta: un retrat hilarant i corrosiu del final d'una era de llibertat.

MUFFINS

PASTELES Y TARTAS