dilluns, 31 de gener del 2011

L'ART DE L'ASSASSÍ de Mari Jungstedt

Després de l’èxit de Ningú no ho ha vist, Ningú no ho ha sentit i Ningú no ho sabia, arriba la quarta entrega de la sèrie negra de la sueca Mari Jungstedt.


Sinopsi:

Un gèlid matí d’hivern apareix penjat a la porta medieval del pintoresc poble de Visby, el cadàver malmès i despullat d’Egon Wallin, un marxant d’art molt conegut al municipi.
Mentre l’Inspector Knutas comença la investigació, els secrets d’Egon Wallin van emergint ràpidament. La seva mort va tenir lloc tot just la nit abans de deixar la seva dona. El cercle cultural local està en estat de xoc mentre els secrets del galerista es van connectant amb el robatori d’una famosa pintura.
Una nova mort i un nou robatori amplien la recerca de l’assassí. Mentre la policia va ajuntant les proves, els escàndols es van succeïnt i l’Inspector Knutas descobrirà que entre la pàtina de glamour d’alta societat, el món dels col•leccionistes d’art amaga molts de secrets…i per alguns fins i tot val la pena matar.

EL CAMÍ FOSC d'Asa Larsson

Després de l’èxit de vendes d’Aurora boreal i Sang vessada, arriba el tercer crim al Cercle Polar d’Åsa Larsson. Un fenòmen internacional amb més d'un milió d'exemplars venuts a Suècia.


Sinopsi:

Rebecka Martinsson, l’advocada protagonista de les anteriors novel•les de Larsson, es recupera a la casa familiar de Kiruna del shock patit al final de Sang vessada.
Mentrestant, a la inspectora Anna-Maria Mella se li gira feina. En una cabana d’un llac gelat es descobreix el cadàver d’una dona amb evidents signes de tortura i la inspectora sap que necessitarà ajuda. La dona morta era una peça clau d’una companyia minera local amb tentacles arreu del món i Anna-Maria buscarà un advocat que l’ajudi a explicar-se moltes coses. I sap que Rebecka Martinsson és la persona adequada per aquesta feina.
Estan a punt de destapar un drama ple de secrets, perversió i crim. Un cas que posarà al descobert una història terrible i trista sobre l’obsessió d’un home, la solitària mort d’una dona i el cor congelat d’un assassí.



LA CAIGUDA DELS GEGANTS de Ken Follet

"Aquesta és la història dels meus avis i dels vostres, dels nostres pares i de les nostres vides. D'alguna manera, és la història de tots nosaltres." Ken Follet.

Sinopsi:

La història comença el 1911, el dia de la coronació del rei Jordi V a l'abadia de Westminster. El destí dels Williams, una família minera de Gal.les, està unit per l'amor i l'enemistat al dels Fitzherbert, aristòcrates i propietaris de les mines. Lady Maud Fitzherbert s'enamorarà de Walter von Ulrich, un jove espia a l'ambaixada alemanya a Londres. Les seves vides s'entrellaçaran amb la d'un assessor progressista del president dels Estats Units, Woodrow Wilson, i les de dos germans russos als quals la guerra i la revolució han arrabassat el somni de buscar la fortuna a Amèrica.
Des de Washington fins a Sant Petersburg, des de la immundícia i els perills de les mines de carbó fins als luxosos canelobres dels palaus aristocràtics, passant pels passadissos de la Casa Blanca i el Parlament de Westminster, Ken Follet ens ofereix, en la seva novel.la més ambiciosa, l'acurat retrat d'una època i de les passions que van sacsejar la vida dels seus personatges.

L'ARQUEÒLEG de Martí Gironell

Martí Gironell novel·la l'apassionant aventura a Terra Santa d'un personatge històric real, Bonaventura Ubach, el monjo català que va crear la Bíblia de Montserrat.


Sinopsi:

Montserrat, 1910. El monjo Bonaventura Ubach emprèn un viatge a Terra Santa i Mesopotàmia a la recerca de peces per al futur museu bíblic del monestir de Montserrat. Amb la intenció d'il.lustrar una edició catalana de la Bíblia, també segueix aquest itinerari per contrastar les Sagrades Escriptures amb els seus escenaris reals.
El viatge es convertirà en una odissea plena d'entrebancs i perills. El pare Ubach haurà d'enfrontar-se a tempestes del desert, plagues bíbliques, bandits sanguinaris, sectes satàniques, xeics cruels, exèrcits corruptes, saquejadors de tombes i altres personatges sinistres que faran l'impossible per impedir que l'arqueòleg aconsegueixi el seu somni.
La barreja entre imaginació i fets històrics és impecable. Gironell cada cop domina més el seu art i fa obres més ambicioses.

CADA SET ONADES de Daniel Glattauer

Ja coneixes l’Emmi Rothner i en Leo Leike? Doncs això vol dir que has llegit Contra el vent del nord, aquella història d’amor no gaire normal en què dos que no s’han vist mai s’enamoren perdudament per correu electrònic.
Cada set onades, l'esperada continuació de l'èxit de Daniel Glattauer, Contra el vent del nord.


Sinopsi:

En Leo Leike torna de Boston després de gairebé un any. A casa l’esperen els missatges de l’Emmi Rothner. Tots dos s’adonen que els seus sentiments encara són vius. Potser s’haurien de trobar d’una vegada. El fet és que en Leo ara té una altra parella i l’Emmi continua casada. Però quan ja han trencat sis onades, llavors arriba la setena, que sempre porta sorpreses.

«Com hem de continuar, Leo? –Igual com ara.

Cap a on? –Cap enlloc. Només continuar. Tu vius la teva vida. Jo visc la meva. I la resta, la vivim junts.»